EnciclopediaSan Pedro (Echinopsis pachanoi)

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San Pedro (Echinopsis pachanoi) - Enciclopedia

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San Pedro (Echinopsis pachanoi)

26 Comentarios

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¿Qué es un cactus San Pedro?

San Pedro - Echinopsis pachanoi

El cactus más antiguo se remonta a 20.000 años. Su aspecto especial deriva de su capacidad para sobrevivir a la sequedad y calor extremo. Las espinas son, por supuesto, la característica más calificativa de los cactus. Estas son en realidad hojas sin cualquier humedad, lo que les convirtió en espinas. También están allí para proteger al cactus contra la luz del sol y de ser comido por los animales. Sin embargo, algunos tipos no tienen espinas y su acción protectora se hace sentir a través de venenos o componentes psicoactivos, por ejemplo el Peyote, Sunami, Pata de Venado, Pezuna de Venado, Tsuwiri, Tapa del Obispo, Aztekium Retterii y Astropytum Astrias.

El San Pedro, que también se conoce como Trichocereus Pachanoi, es el más conocido de la familia Trichocereus. De acuerdo con investigadores como Backeberg, la familia Trichocereus tiene 47 tipos, todos originarios de América del Sur. Otros dicen que sólo hay 13 tipos. Además del E. Pachanoi algunos otros tipos también contienen mescalina. La cantidad de mescalina depende de la especie y de la edad de los cactus.

Botánica

El San Pedro es un cactus con pilares de 4-9 cintas. Crece muy rápido, tiene un fuerte sistema de raíces y se ramifica a partir de la de la base del tallo. El San Pedro sigue creciendo hasta que sucumbe bajo su propio peso. El cactus caído en la naturaleza producirá raízes de nuevo y muchas nuevas ramas. Esta es la razón por que el San Pedro se utiliza como un vástago de injerto para otros cactus, más difíciles de cultivar.

Cuanto más antiguo es el cactus, y cuanto más calor haya resistido, más mescalina contiene. La mescalina se encuentra justo debajo de la "piel".

Historia

En 1960, Turner y Heyman descubrieron que el San Pedro contiene mescalina y llamaron este cactus de Opunita Cylindtica. El nombre San Pedro origina de la idea de que el apóstol Petrus es el guardián de la llave del cielo. Esto muestra cómo la religión católica ha influido fuertemente otras religiones, hábitos e ideas.

Los cactus San Pedro fueron (y siguen siendo) usados por los indios de la zona alrededor de los Andes: Perú, Ecuador y Bolivia. Su uso tiene como efecto experiencias alucinógenas, que son necesarias para hacer predicciones específicas y rastrear las causas espirituales de las enfermedades.

Química

Porcentaje de mescalina (3,4,5-trimetoxi-β-feniletilamina): 1 a 10 % del material seco (Erowid).

Además de mescalina, el San Pedro también contiene tiramina, hordinenina, 3-metoxitiramina, anhalaninina, anhalonidina, 3,4-dimetoxifen-etilamina, 3,4-dimetoxi-4-hidroxi-B-feniletilamina y 3,5-dimetoxi-4-hidroxi-β-feniletilamina.

Efectos

Aproximadamente 1-2 horas después del consumo, el San Pedro se revelará al usuario; los efectos pueden durar 8-15 horas. Los efectos pueden ser, entre otros, sensibilidad extrema a la luz: ser capaz de ver y sentir cada rayo de luz y ver la gente y las cosas 'radiantes'. Recuerdos olvidados pueden regresar, ser capaz de escuchar y ver los sonidos y voces desde muy lejos, ver la "luz mágica". Además, las emociones salen como reír, llorar, gritar, sentir placer, sentir miedo, sentir amor, amar todo lo que existe y todo lo que no existe.

Los efectos de San Pedro son en muchos aspectos más agradables que los de Peyote. Para empezar, su sabor es sólo ligeramente amargo y no es tan probable que se produzca la náusea inicial. Cuando la experiencia psicotrópica completa toma lugar es menos abrumadora, más tranquila y no tan física como la de peyote.

Uso médico

El San Pedro no tiene un uso médico comúnmente aceptado. Pero se ha utilizado en un sentido médico, por varias tribus indígenas: al consumir este cactus, se pueden rastrear las causas desconocidas de una enfermedad.

Uso

El uso tradicional de San Pedro es cocinar (por mucho tiempo) trozos de un cactus entero junto con algunas hierbas, como micha (Brugmansia suavenolens) y cimorillo (Coleus blumei). Las adiciones dependen de los resultados pretendidos por el chamán.

Hoy en día los cactus se comen secos. Se cortan en trozos de 1 cm de espesor y se ponen a secar bajo el sol. Las espinas y el tallo de madera no deben comerse. Lo mejor es moler finamente las partes comestibles. Esto sirve para evitar problemas estomacales. Se consume entre 20 y 50 gramos, de los cuales la piel es la parte más grande, a menudo con agua y ácido cítrico para apoyar una buena asimilación por el organismo. Lo mejor es no comer nada seis horas antes.

Contraindicaciones

Al igual que con otros psicoactivos, comer San Pedro también da una resaca antes mismo del comienzo del viaje. Posiblemente podrá causar fiebre, mareos, náuseas y vómitos, pero desaparecerán dentro de una hora, más o menos.

Advertencias

¡Asegúrate de que siempre tienes contigo una persona con experiencia, y sobria, para apoyo y seguridad!

Los compuestos activos conducen el usuario a un trance alucinógeno que es comparable a una psicosis. Así que, hagas lo que hagas, nunca debes de conducir coches ni participar en el tráfico de cualquier manera. Tomar sólo el Peyote cuando estás en un ambiente seguro y familiar. Nunca tomar un trip solo. Cuando las cosas van mal, tomar Seresta o Valium puede ayudar a calmar los temores.

Cultivo

Al San Pedro le encanta el calor y la luz. En las colinas, donde por lo general crece, el suelo contiene muchos nutrientes, por lo que debes añadir de vez en cuando algunos nutrientes para plantas, pero no demasiado, ya que todavía es un cactus. Darle un poco de agua en los días cálidos es realmente útil. Cuando se cultiva este cactus en el interior, el mejor lugar es detrás de la ventana en el lado sur de la casa. El primer requisito es que la luz del sol llegue hasta él.

El San Pedro es fácil de cultivar y multiplicar. Empezar el cultivo significa eligir entre comenzar con semillas, un esqueje o una planta en una maceta. La planta sólo necesita agua y algunos nutrientes. Un esqueje tiene que secar primero (poque tiene una herida de corte) y ponerse después en el suelo antes de que comienza a crecer - esto puede tardar hasta un año.

El cultivo a partir de semillas requiere un montón de tiempo (años) y esfuerzo.

Enlaces / Referencias

Este artículo se basa en las siguientes páginas:

Erowids San Pedro Vault



Comentarios

  • subterranean 02-07-2007 01:36:42

    drying,grinding,and putting into gel caps is the best way to go. i am very experienced with many psycs and have done pedro several times. i like it the most.one foot x 3" will do it.just respect it and dont be stupid.these things are not toys for your amusement,this stuff is serious.

  • dpg 14-07-2008 16:36:39

    Is it possible to grow San Pedro indoors in northern countries (indoors)? We have only very small amount of sunlight in winter time... is it a problem?

  • WHEAT 08-10-2008 17:52:36

    AFTER ANOTHER GROWING SEASON,I HAVE ONE FIVE FT. STALK SIX 3 TO 4 FT READY FOR A NICE TRIP ,NO LUCK BOILING LAST YEAR NO BUZZ NOTHING OFF OF 2FT. SOMBODY GIVE ME THERE BEST WAY USING 5FT. THANKS. WHEAT

  • satan 21-12-2008 21:05:17

    u can also cultivate the catus to grow arms bye cutting the base and adding a bit of cloning gell to the cut then wrap in wet news paper

  • whyers 08-04-2009 08:13:50

    Cloning gel? Can anyone tell me more about cloning gel? Have never heard of it before, but sounds very interesting!!

  • aargh a moth! 05-09-2009 14:50:03

    cloning gel is rooting compound but in a gel! google it. its fairly easy to use as long as you follow the instruction of use (found on net not on packet) strictly! good luck.

  • speckil 01-11-2009 07:12:12

    u all r stupid all u have to do is take a 12" piece, throw it in the blender with honey for sweetness, an then drink it, an u call your self pro, don't you see the simplicity in nature, humans just have to make things so complicated.

  • thecrystalshiip 13-12-2009 01:56:30

    evening to you all,
    i'm planning on trying san pedro next week but i don't really have a clue what the power of one cacti is..
    sorry for my crappy english..
    i mean light trip is 20cm ? medium 30 ? strong 50+ ? i have no idea!




    _walkin' the rainbows_

  • gootch420 27-03-2010 07:46:28

    Hey des anybody know what mescaline content is with dried san pedro vs. fresh?

  • Aegir 05-07-2010 18:24:39

    12" cactus, frozen, chopped up, blended until liquified. That's the really easy part. Then you boil it down on medium heat for about 3-4 hours after a half our of warm-up on low heat, just watch the water level (and be patient lol). In the end you want about a solid 12oz of extract 'tea' to drink after it's strained.

    Just coming down off a trip from that method, very visually appealing colors and pyschosis. High suggest smoking some jwh018 for a more intense trip or smoking some weed for a more mellow one. Intensity of jwh018 makes the overall trip to be somewhat comparable to mushrooms, by the way. I had a blast. Average white guy, average weight, average doseage....hella fun.

  • Nap 30-09-2010 01:45:41

    I recently came into some dried san pedro cactus and dont know how i would go about consuming that? Everybody here seems to use fresh cacti so how would i make this edible/drinkable?

  • lowendgangstercrip 08-07-2011 18:37:31

    after you boil it n strain how much is the right amount to drink

  • chemist 09-08-2011 22:44:32

    try adding some lemon juice to the boiling mash. The active ingredient is a base and not very soluble in water. The acid from the lemon will salt out what you want and make it more water soluble

  • avilonis 17-10-2011 17:50:35

    can you eat the skin from a cutting bought off amazon to get the mescaline trip desired?

  • artie 18-11-2011 00:46:37

    I'm looking for antiinflamitory(s) for arthritis-etc. I read somewhere san pedro is good for this and also an anti cancer plant-(goes along with being antiinflamitory). Any thoughts or suggestions on this and other plants? Tks

  • Dark christmas 01-02-2012 08:50:05

    I'v done san pedro about 8 times fresh but never tried the dried, simply cut a 30 cm length (average 7 - 8 cm dia point to point) into slices (1 - 2 cm is good) dice, then put into a blender with the same quantity of clean water. blend this to a green slimy pulp & put into a cooking pot. repeat this until the whole 30 cm is used. bring to boil fast on a high heat then drop back to a fast simmer. simmer the mix for 4 hours but add water if the mix starts to get thicker than shower gel - this is to stop it burning to the bottom - after the 4 hours strain the mix thru a clean cotton cloth and ring every last drop out of the pulp. disguard the pulp, drink the slimy gooey green liquid. it tastes fucking terrible but is a great trip. the mix can be simmered/reduced down over a few more hrs to a gel & put into gel caps but i worry about the effect on the stomach wall.. add honey or lemon to alter that awful taste & make urself think its milk & drink it quick to get it down. enjoy!

  • lab 21-11-2012 04:27:49

    Grapefruit juice in the blender with San Pedro helps me alot with the taste and ingestion!!!

  • Shel 25-04-2013 10:31:11

    I've been doing San Peddies for 2 years now almost once a month but when I boil it I boil about 4 cuttings & make quite a lot of liquid, could anyone help with preservation techniques? What natural preserver can I add to make it not go off?

  • Mescalito 25-07-2015 09:35:21

    San Pedro combines with Datura root nicely. They look nice in the garden growing together. I find cactus emphasize a theme of purity, and it's usually a bad idea to smoke tobacco. Trichocereus cactus have a soapy quality and are rich in gelatinous poly-saccharides. There is a healthy feeling with cactus, and taken internally, it has a reputation to clear the skin of blemishes. It strengthens the libido and sharpens the vision. It is one of the best entheogens in existence. Blending it with water and drinking raw is a fast easy and effective way to consume cactus, and you only need an inch. Ja bless.

  • Leon 22-08-2015 07:10:09

    I ordered 2 San Pedro cacti from Spain last year, both about 3 inches in length. They had been growing under grow lights until the beginning of summer this year when I moved them outside and started giving them nutrients and they took off. Two days ago I went to replenish the tops of the pots with some more river rocks when I noticed that there was another San Pedro poking itself out from beneath the rocks right next to the original. It is not looking like a baby either. It is wide and looks like a separate cactus started growing. I can not see whether it is attached to the original cactus as it poked itself from beneath the rocks and I don't want to dig into it to see if it has branched off from the original, but if it did it had to branch itself off from close to the roots. Is this normal or even possible?

  • teh0r4cl3 03-06-2016 12:31:35

    Yes it is normal and possible for cactus to reproduce like that. San Pedro is an easy grower and if it's happy it will spawn other plants. They don't have a juvenile stage, they look like little adult plants.

  • Mel 01-02-2018 06:27:56

    I have two san pedro cacti from Arizona that are pretty small in girth. i consumed 12 inches last night by making some syrup but each time i blended it and boiled it, it burned up quickly...i drank wine with it but it didnt do much..i giggled a lot but it coulda been the wine..THE 2nd time i blended 14in of it and made a smoothle, till i was full, then 30 min later ate 6 more inches. Anyway, nothing is happening. Thoughts?

  • Desiertoflor 07-04-2018 22:49:58

    I bought San Pedro in dried powder in a market in Cusco. Has anybody tried those ones from Peruvinan markets? The seller told me to take two tbs of powder and mix with two dl of water. Also she told me that the effects would diminish if one drank a lot of lemon! Any comments to a novice?

  • Steve 20-05-2018 17:05:42

    I saw cacti on Bonaire like this. Are they San Pedro?

  • Robbie 30-07-2018 14:30:30

    I live in Costa Rica and have a 40 foot San Pedro cactus in my backyard. It grew do tall that pieces fell off and started rooting in surrounding yards of my neighbors. I just want to figure out how old it is and can find no information on estimating it’s age. Any ideas?

  • The dragon 02-09-2018 06:08:04

    If your prescribed amphetamine san pedro might not work


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